Blanke Piet

In Subsaharië zouden ze hun schouders ophalen over onze discussie rond de huidskleur van de gepofbroekte en gepluimhoede Piet, gesteld al dat ze erover hoorden. Daar hebben ze wel wat anders aan hun knikker. Elke dag hebben de media wel weer een bericht over Blanke Piet. Hij wordt verdacht van het zwartwassen van wit geld. Ook zou hij voor enkele tonnen aan onlangs geïmporteerd zwartgoed hebben verkocht op de blanke markt.witte piet

Andere media spreken de geruchten tegen. Volgens hen heeft Blanke Piet een leliezwart geweten en is een sneeuwige groep er alleen maar op uit om hem wit te maken. Hij zou al jaren op hun witte lijst gestaan hebben. Hun doel zou zijn, bij de president een zwart voetje te halen. Ook spreken ze van gebrek aan bewijs, omdat er niets wit op zwart staat. Een enkele krant betoogde dat de kwestie minder wit-zwart moest worden gezien.

Op de dag van het proces was het openbaar vervoer naar het Krombankplein afgeladen. Volgens de politie zijn in trams en bussen 23 witrijders bekeurd. Om tien uur ’s morgens zag het plein al wit van de mensen die spandoeken omhoog hielden en leuzen schreeuwden. Later op de dag doodde het publiek de wachttijd met bekende meezingers zoals “Edelschwarz, Edelschwarz…” Toen bekend werd dat Blanke Piet was vrijgesproken, kopten de kranten: ‘Een witte dag voor de kromstaat’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

mushroom coffee