Christus komt spoedig weer…

Naar aanleiding van de uitspraak van ds. Orlando Bottenbley in een lunchdebat bij het Nederlands Dagblad (Barneveld) op woensdag 12-12-12, dat hij Jezus’ terugkomst verwacht binnen 23 jaar.

2012  Atheïsme en secularisme grijpen om zich heen. We zijn getuige van rampen en oorlogen – de tsunami, de aardbeving op Haïti en de instorting van de Twin Towers – die volgens de Bijbel tekenen der tijden zijn. En intussen heeft nu wel ongeveer de hele wereld het evangelie gehoord. Jezus komt spoedig weer!

1794  De Franse revolutie, die zich met haar leus ‘geen god en geen meester’ keerde tegen de soevereine vorst en de door God gewilde orde, tegen de kerk en al wat heilig is, is – in haar uiterste consequentie – uitgelopen op de terreur van de guillotine. Dit is het einde van het christelijk Europa. Christus zal nu wel spoedig terugkomen.

1529  De Turken zijn opgerukt in Europa, door niemand tegengehouden, en belegeren Wenen. De kerk is vermolmd, de geestelijken zijn machtsbeluste en corrupte overspelers en over boetepredikers haalt men de schouders op. Waar wordt nog de echte godsvrucht gevonden? Dit is de tijd dat God zijn wereld komt oordelen.

410  Te laat heeft de keizer het christendom omarmd. De Romeinse vrede, de politieke orde, recht en deugd zijn innerlijk uitgehold en nu komen de barbaren opzetten en verwoesten Rome. Dit is het einde.

96  Keizers hebben tot op vandaag – Domitianus – als tirannen geheerst, paranoïde dictators die naaste verwanten en iedereen die ze maar als een bedreiging zagen ombrachten, antieke Stalins. De heidense Romeinse godsdienst, de staat en de keizer zijn het religieuze middelpunt en de christenen, die niet zeiden: “De keizer is heer”, worden ter dood gebracht. Christus zegt het zelf in het boek Openbaring: Ik kom spoedig!

13-12-2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

mushroom coffee